KARAVANA ON-LINE KUCHAŘKA
Rozumím všem dámám, které mají odstup ke koření jiného druhu než je pepř a sladká paprika.
Pánové tíhnoucí ke kulinářství mají kupodivu mnohem menší respekt k poličce plné různorodých koření a jeho používání řeší s odhodlaností a odvahou sobě vlastní. Takže pro ně skořice v grilovací marinádě, nebo špetka chilli v cizokrajném moučníku nebude žádnou překážkou.
Já to bohužel tak snadné nemám. Mnoho let po uplynutí mateřské dovolené zůstávám zatížená přípravou chuťově sterilních pokrmů pro naše drahé potomstvo a vidina pikantní kari omáčky nebo zázvorového dortíku mi je na hony vzdálená.
Děti však s přibývajícím věkem přicházejí na chuť zábavnější formě stravování než jsou špagety s kečupem a tak mám i já větší manipulační prostor pro svou fantazii. Setkání s orientální kulturou a jejímu vyžívání se v bohatosti chutí mé fantazii jednoznačně nahrává.
Přiznávám, že mé rodinné vaření z povinnosti, které mě hrozně zdržovalo od ostatních „zajímavějších a potřebnějších“ činností, za moc nestálo. Ale i přesto se z mého srdce nevytratilo přání být jednou tou babičkou, od které je svíčková prostě nejlepší. A ani pod tlakem ostatních domácích povinností ze mě nevyprchala touha vařit s lehkostí a radostí a tak, aby můj výtvor chutnal nejen všem zúčastněným, ale i mně samotné.
Stojím tedy opět na začátku nové cesty a rozhlížím se po úchvatných možnostech koření, kterého mi díky práci na tomto e-shopu prošly pod rukama stovky, a navzdory zrychlenému tempu života se pouštím na dlouhou plavbu mořem chutí… Proplouvám desítkami voňavých kořenících směsí a každá další z nich přede mnou otevírá nové obzory kulinářských možností. Sestavuji popisky k jednotlivým produktům a dávám dohromady recepty související s každým z nich a žasnu nad bohatostí nově objevených zemí.
Pokud souhlasíte, ráda Vás přiberu na tuto plavbu s sebou. Společně pak můžeme tvořit nevšední kulinářské zážitky všedních dnů a navzájem sdílet objevené poklady…
Nejen k tomu by měla sloužit i tato stránka, na které vás srdečně vítám a přeju krásné brouzdání naším kybernetickým prostorem. A budu se moc těšit na Vaše případné podněty, pro které je prostor nejenom na facebooku, ale i na listech naší rodící se kuchařky, kam všechny objevné recepty rádi umístíme.
Tak tedy AHOJ a dobrou chuť…
© Kamila Parsi 2013