• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • NA TALÍŘI - ČLÁNKY Z KUCHYNĚ
  • KOŘENÍ ŽIVOTA - ČLÁNKY ZE ŽIVOTA


Kategorie: KOŘENÍ ŽIVOTA - ČLÁNKY ZE ŽIVOTA

2015-01-03 00:00

KARAVANA ON-LINE KUCHAŘKA


     Rozumím všem dámám, které mají odstup ke koření jiného druhu než je pepř a sladká paprika.
     Pánové tíhnoucí ke kulinářství mají kupodivu mnohem menší respekt k poličce plné různorodých koření a jeho používání řeší s odhodlaností a odvahou sobě vlastní. Takže pro ně skořice v grilovací marinádě, nebo špetka chilli v cizokrajném moučníku nebude žádnou překážkou.
      Já to bohužel tak snadné nemám. Mnoho let po uplynutí mateřské dovolené zůstávám zatížená přípravou chuťově sterilních pokrmů pro naše drahé potomstvo a vidina pikantní kari omáčky nebo zázvorového dortíku mi je na hony vzdálená.
      Děti však s přibývajícím věkem přicházejí na chuť zábavnější formě stravování než jsou špagety s kečupem a tak mám i já větší manipulační prostor pro svou fantazii. Setkání s orientální kulturou a jejímu vyžívání se v bohatosti chutí mé fantazii jednoznačně nahrává.
      Přiznávám, že mé rodinné vaření z povinnosti, které mě hrozně zdržovalo od ostatních „zajímavějších a potřebnějších“ činností, za moc nestálo. Ale i přesto se z mého srdce nevytratilo přání být jednou tou babičkou, od které je svíčková prostě nejlepší. A ani pod tlakem ostatních domácích povinností ze mě nevyprchala touha vařit s lehkostí a radostí a tak, aby můj výtvor chutnal nejen všem zúčastněným, ale i mně samotné.
      Stojím tedy opět na začátku nové cesty a rozhlížím se po úchvatných možnostech koření, kterého mi díky práci na tomto e-shopu prošly pod rukama stovky, a navzdory zrychlenému tempu života se pouštím na dlouhou plavbu mořem chutí… Proplouvám desítkami voňavých kořenících směsí a každá další z nich přede mnou otevírá nové obzory kulinářských možností. Sestavuji popisky k jednotlivým produktům a dávám dohromady recepty související s každým z nich a žasnu nad bohatostí nově objevených zemí.
      Pokud souhlasíte, ráda Vás přiberu na tuto plavbu s sebou. Společně pak můžeme tvořit nevšední kulinářské zážitky všedních dnů a navzájem sdílet objevené poklady… 
      Nejen k tomu by měla sloužit i tato stránka, na které vás srdečně vítám a přeju krásné brouzdání naším kybernetickým prostorem. A budu se moc těšit na Vaše případné podněty, pro které je prostor nejenom na facebooku, ale i na listech naší rodící se kuchařky, kam všechny objevné recepty rádi umístíme.
      Tak tedy AHOJ a dobrou chuť…

 © Kamila Parsi 2013

 



Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2022 Obrworks      webdesign Weby Meloun