NA TALÍŘI - články o koření a vaření


Zajímá Vás kde se vzaly piniové oříšky nebo proč jsou datle tak zdravé? Postupně Vám rádi vše odhalíme...

 

Každé správně dávkované a upravené jídlo je vlastně tak trochu lékem. Nepřeberné množství enzymů a minerálů v koření, nekonečná škála vitamínů a tělu prospěšných látek v sušených plodech - to vše se dá v potravinách najít...


Kategorie: NA TALÍŘI - ČLÁNKY Z KUCHYNĚ


seřadit         
2018-01-01 00:00

OLIVY NAD ZLATO

ani den bez olivy…

Když jsem před několika lety užasle stála u shrbených olivovníků v Getsemanské zahradě v Jeruzalémě, uchvátila mě představa kořenů starých dva tisíce let, ze kterých stále vyrůstají živé větve jako svědci ...

2017-01-01 00:00

PINIOVÉ OŘÍŠKY ZE ŠIŠKY

exotické chutě s vůní borovic…

Kdo si ještě vybaví svůj zážitek první ochutnávky piniových oříšků, jistě mi dá za pravdu, že je to chuťový vjem zcela nevšední a překvapivý. Už samotný pohled na oříšky, které svým tvarem jednoznačně evokují ...

2016-01-01 00:00

POVÍDÁNÍ O ČAJI

Čaj...je kultura skrytá v nápoji. Má mnoho chutí a je velmi obohacující. Zasedáme k čaji...chceme-li zvolnit tempo, pijeme ho s přáteli a sdílíme tak společně čas. Připravujeme ho s potěšením a radostí. Louhujeme ...

2015-01-01 00:00

DATLE, PERLY ORIENTU

a datlovník strom života…

Málokterý produkt je tak úzce spojený s Orientem, jako jsou právě datle. Nejpůsobivější na tom je, že to platí dnes úplně stejně, jako před několika tisíci lety. Datlovník – tato majestátní palma, lemuje nejednu ...