2017-07-03 00:00

PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY

Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.


Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. Určitě Vás ale nezklamou ani jako hlavní chod na příjemný víkendový oběd s rodinou. Příprava je nenáročná a rychlá a tak si nejen pochutnáte, ale ještě Vám zbude čas na pexesový turnaj. Kuličky jsou výborné s rýží, bramborem nebo čerstvým pečivem.

 

příprava 20 min. + 15 min. pečení

pro 4 osoby

 

suroviny

 

500 g mletého hovězího nebo skopového masa

1 stroužek česneku

1 střední cibule

½ lžičky mletého ŘÍMSKÉHO KMÍNU

½ lžičky KURKUMY

2 lžičky kořenící směsi JEHNĚČÍ MIX

olej na potření plechu

sůl dle chuti

 

postup

 

- česnek a cibuli nastrouháme a spolu s masem, kořením a solí důkladně promícháme

- vytvarujeme malé kuličky (2-3 cm v průměru), které poklademe na olejem vymazaný plech

- pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut na 200°C

- můžeme podávat jako teplý či studený předkrm nebo jako hlavní chod s rýží nebo bramborem a zeleninovým salátem

 

naše tipy

 

K masovým kuličkám se výborně hodí jogurtový dip. Rozmíchejte bílý jogurt s hrstičkou SUŠENÉ MÁTY a špetkou soli a vyzkoušejte chuťově vyváženou kombinaci masa a kořeněného jogurtu dohromady.

Překvapila Vás nastrouhaná cibule? Ve správných masových kuličkách cibule rozhodně nesmí chybět, a když ji nastrouháte na jemné nudličky, krásně se spojí s masem a ostatními ingrediencemi. Pokud se Vám nedaří cibuli nastrouhat, sáhněte po elektrickém sekáčku.