• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: HLAVNÍ CHOD | MASO | PEČENÉ | PŘEDKRMY | STŘEDOMOŘÍ

2017-07-03 00:00

PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY

Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.


Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. Určitě Vás ale nezklamou ani jako hlavní chod na příjemný víkendový oběd s rodinou. Příprava je nenáročná a rychlá a tak si nejen pochutnáte, ale ještě Vám zbude čas na pexesový turnaj. Kuličky jsou výborné s rýží, bramborem nebo čerstvým pečivem.

 

příprava 20 min. + 15 min. pečení

pro 4 osoby

 

suroviny

 

500 g mletého hovězího nebo skopového masa

1 stroužek česneku

1 střední cibule

½ lžičky mletého ŘÍMSKÉHO KMÍNU

½ lžičky KURKUMY

2 lžičky kořenící směsi JEHNĚČÍ MIX

olej na potření plechu

sůl dle chuti

 

postup

 

- česnek a cibuli nastrouháme a spolu s masem, kořením a solí důkladně promícháme

- vytvarujeme malé kuličky (2-3 cm v průměru), které poklademe na olejem vymazaný plech

- pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut na 200°C

- můžeme podávat jako teplý či studený předkrm nebo jako hlavní chod s rýží nebo bramborem a zeleninovým salátem

 

naše tipy

 

K masovým kuličkám se výborně hodí jogurtový dip. Rozmíchejte bílý jogurt s hrstičkou SUŠENÉ MÁTY a špetkou soli a vyzkoušejte chuťově vyváženou kombinaci masa a kořeněného jogurtu dohromady.

Překvapila Vás nastrouhaná cibule? Ve správných masových kuličkách cibule rozhodně nesmí chybět, a když ji nastrouháte na jemné nudličky, krásně se spojí s masem a ostatními ingrediencemi. Pokud se Vám nedaří cibuli nastrouhat, sáhněte po elektrickém sekáčku.



Štítky: hovězískopovémleté masopředkrmřímský kmínkurkumamix na jehněčímáta-nanastředomořská kuchyně
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun