PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY
Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.
Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. Určitě Vás ale nezklamou ani jako hlavní chod na příjemný víkendový oběd s rodinou. Příprava je nenáročná a rychlá a tak si nejen pochutnáte, ale ještě Vám zbude čas na pexesový turnaj. Kuličky jsou výborné s rýží, bramborem nebo čerstvým pečivem.
příprava 20 min. + 15 min. pečení
pro 4 osoby
suroviny
500 g mletého hovězího nebo skopového masa
1 stroužek česneku
1 střední cibule
½ lžičky mletého ŘÍMSKÉHO KMÍNU
½ lžičky KURKUMY
2 lžičky kořenící směsi JEHNĚČÍ MIX
olej na potření plechu
sůl dle chuti
postup
- česnek a cibuli nastrouháme a spolu s masem, kořením a solí důkladně promícháme
- vytvarujeme malé kuličky (2-3 cm v průměru), které poklademe na olejem vymazaný plech
- pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut na 200°C
- můžeme podávat jako teplý či studený předkrm nebo jako hlavní chod s rýží nebo bramborem a zeleninovým salátem
naše tipy
K masovým kuličkám se výborně hodí jogurtový dip. Rozmíchejte bílý jogurt s hrstičkou SUŠENÉ MÁTY a špetkou soli a vyzkoušejte chuťově vyváženou kombinaci masa a kořeněného jogurtu dohromady.
Překvapila Vás nastrouhaná cibule? Ve správných masových kuličkách cibule rozhodně nesmí chybět, a když ji nastrouháte na jemné nudličky, krásně se spojí s masem a ostatními ingrediencemi. Pokud se Vám nedaří cibuli nastrouhat, sáhněte po elektrickém sekáčku.