2017-11-23 00:00
ZELNÝ SALÁT S MRKVÍ
Salát z hlávkového zelí a mrkve.
Tento jednoduchý salát poslouží jako výborná příloha k masitým pokrmům, nebo s pečivem coby samostatný chod ke svačině či lehké večeři.
příprava 15 min.
pro 4 osoby
suroviny
½ menší hlávky bílého zelí
2 velké mrkve
3 listy čínského zelí
150 ml majonézy
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce cukru
mletý černý pepř
sůl
postup
- očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo do misky, přidáme na nudličky nakrájené zelí, majonézu, limetku a cukr
- přidáme pepř a sůl dle chuti
- důkladně promícháme a před podáváním necháme v chladu asi půl hodiny odležet
- podáváme jako přílohu k masitým pokrmům nebo s pečivem jako samostatný chod
naše tipy
Pro zajímavější chuť můžeme do salátu přidat na nudličky nakrájené dva až tři stonky řapíkatého celeru nebo ¼ bulvy fenyklu.