2017-11-23 00:00

ZELNÝ SALÁT S MRKVÍ

Salát z hlávkového zelí a mrkve.


Tento jednoduchý salát poslouží jako výborná příloha k masitým pokrmům, nebo s pečivem coby samostatný chod ke svačině či lehké večeři.

 

příprava 15 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

½ menší hlávky bílého zelí

2 velké mrkve

3 listy čínského zelí

150 ml majonézy

2 lžíce limetkové šťávy

2 lžíce cukru

mletý černý pepř

sůl

 

postup

 

- očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo do misky, přidáme na nudličky nakrájené zelí, majonézu, limetku a cukr

- přidáme pepř a sůl dle chuti

- důkladně promícháme a před podáváním necháme v chladu asi půl hodiny odležet

- podáváme jako přílohu k masitým pokrmům nebo s pečivem jako samostatný chod

 

naše tipy

 

Pro zajímavější chuť můžeme do salátu přidat na nudličky nakrájené dva až tři stonky řapíkatého celeru nebo ¼ bulvy fenyklu.