• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Recepty
Menu Recepty
  • PŘEDKRMY
  • POLÉVKY
  • HLAVNÍ CHOD
  • SALÁTY
  • DEZERTY
  • NÁPOJE
  • PODLE SUROVIN
    • VEGETARIÁNSKÉ
    • BEZLEPKOVÉ
    • MASO
    • MOŘSKÉ PLODY
    • ZELENINA
    • OVOCE
    • RÝŽE
    • TĚSTOVINY
    • MOUKA
    • LUŠTĚNINY
    • OŘECHY A SEMENA
    • SÝRY
    • MLÉKO
    • UZENINY
    • BYLINKY
    • HOUBY
  • PODLE PŮVODU
    • ORIENT
    • MEXIKO
    • STŘEDOMOŘÍ
    • FRANCIE
    • STŘEDNÍ EVROPA
    • ASIE
  • PODLE ÚPRAVY
    • VAŘENÉ
    • PEČENÉ
    • GRILOVANÉ
    • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
    • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: SALÁTY | STUDENÁ KUCHYNĚ | STŘEDNÍ EVROPA | VEGETARIÁNSKÉ | ZELENINA

2017-11-23 00:00

ZELNÝ SALÁT S MRKVÍ

Salát z hlávkového zelí a mrkve.


Tento jednoduchý salát poslouží jako výborná příloha k masitým pokrmům, nebo s pečivem coby samostatný chod ke svačině či lehké večeři.

 

příprava 15 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

½ menší hlávky bílého zelí

2 velké mrkve

3 listy čínského zelí

150 ml majonézy

2 lžíce limetkové šťávy

2 lžíce cukru

mletý černý pepř

sůl

 

postup

 

- očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo do misky, přidáme na nudličky nakrájené zelí, majonézu, limetku a cukr

- přidáme pepř a sůl dle chuti

- důkladně promícháme a před podáváním necháme v chladu asi půl hodiny odležet

- podáváme jako přílohu k masitým pokrmům nebo s pečivem jako samostatný chod

 

naše tipy

 

Pro zajímavější chuť můžeme do salátu přidat na nudličky nakrájené dva až tři stonky řapíkatého celeru nebo ¼ bulvy fenyklu. 



Štítky: salátzeleninazelístředoevropská kuchyně
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2025 Karavana.cz      webdesign Weby Meloun