• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: HLAVNÍ CHOD | STŘEDOMOŘÍ | TĚSTOVINY | VAŘENÉ

2017-03-04 00:00

ŠPAGETY CARBONARA

Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.


Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li tak akorát...

Lahodná chuť jemné smetany, slaniny spolu se špagetami a voňavým tymiánem je unikátní a po prvním pokusu v naší kuchyni se špagety carbonara trvale zabydlely v rodinném jídelníčku. Pokud Vám tento recept zní exoticky a doposud jste si na něj netroufali, tak určitě neváhejte, geniální jednoduchost italské kuchyně nezklame nikdy.

 

příprava 10 min. + 15 min. vaření

pro 4 osoby

 

suroviny

 

400 g špaget

3 žloutky

200 ml smetany

50 g parmezánu nebo grana padano

4 lžíce olivového oleje

150 g prorostlé slaniny – pancetta, anglická

½ lžičky TYMIÁNU

2 stroužky česneku

sůl

PEPŘ

 

postup

 

- dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody

- žloutky vložíme do mísy, smícháme se smetanou, polovinou nastrouhaného parmezánu a vidličkou vyšleháme

- ve velké pánvi, kam se nám později vejdou i špagety, rozpálíme olej a pozvolna dozlatova orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nasekaný česnek, pepř a tymián a mírně orestujeme, stáhneme z ohně

- vložíme horké scezené těstoviny, ihned přidáme vyšlehané žloutky a rychle promícháme, již dál nevaříme

- ihned podáváme, dozdobíme zbytkem parmezánu 

 

naše tipy

 

Pokud jste znalci italské kuchyně a smetana v receptu Vám otevírá kudlu v kapse, tak nám to odpusťte. Nám to prostě takto chutná a proto se dělíme právě o tuto chuťovou kombinaci. Pro elévy v oboru, ke kterým se počítáme i my, uvádíme, že tento recept je v originále bez smetany, takže pokud máte problémy s laktózou či z jiného důvodu nekonzumujete mléko, můžete tento recept úspěšně a chutně připravit i bez ní. Postup přípravy je stejný, pouze žloutky vyšleháte jen s parmezánem a dále přidáváte dle receptu.



Štítky: těstovinyhlavní choditalská kuchynětymián
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun