• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: PŘEDKRMY | SALÁTY | STUDENÁ KUCHYNĚ | STŘEDOMOŘÍ | VEGETARIÁNSKÉ | ZELENINA

2017-08-22 00:00

BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM

Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.


Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i zeleninových salátů. V tomto receptu je jako kořenící směs do salátu z lilku a rajčat. Velice jednoduchý recept opět nezklame svou nedostižnou chutí pramenící z dobré kombinace kvalitních surovin.

 

příprava 30 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

1 francouzská bageta

1 lilek (cca 400g)

3 rajčata (cca 200g)

1 červená cibule

100 ml olivového oleje

50 g marinovaných SUŠENÝCH RAJČAT

2 lžičky kořenící směsi BYLINKOVÉ MÁSLO

MOŘSKÁ SŮL

 

postup

 

- lilek nakrájíme na drobné kostičky, na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a lilek orestujeme do zlatova, necháme vychladnout

- rajčata, cibuli a marinovaná sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky a vše smícháme s lilkem, kořením a dle chuti dosolíme, dáme chladit do ledničky

- bagetu nakrájíme na plátky, potřeme je z obou stran olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 5 až 8 minut

- zchladnou směs klademe na tousty a podáváme jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu

 

naše tipy

 

Lilkový salát můžete využít také jako výbornou přílohu ke grilovanému masu, pečeným bramborám, či jako samostatný pokrm k lehké večeři nebo na svačinku.



Štítky: salátpředkrmlilekbylinkové máslostředomořská kuchyně
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun