2017-08-22 00:00

BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM

Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.


Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i zeleninových salátů. V tomto receptu je jako kořenící směs do salátu z lilku a rajčat. Velice jednoduchý recept opět nezklame svou nedostižnou chutí pramenící z dobré kombinace kvalitních surovin.

 

příprava 30 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

1 francouzská bageta

1 lilek (cca 400g)

3 rajčata (cca 200g)

1 červená cibule

100 ml olivového oleje

50 g marinovaných SUŠENÝCH RAJČAT

2 lžičky kořenící směsi BYLINKOVÉ MÁSLO

MOŘSKÁ SŮL

 

postup

 

- lilek nakrájíme na drobné kostičky, na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a lilek orestujeme do zlatova, necháme vychladnout

- rajčata, cibuli a marinovaná sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky a vše smícháme s lilkem, kořením a dle chuti dosolíme, dáme chladit do ledničky

- bagetu nakrájíme na plátky, potřeme je z obou stran olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 5 až 8 minut

- zchladnou směs klademe na tousty a podáváme jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu

 

naše tipy

 

Lilkový salát můžete využít také jako výbornou přílohu ke grilovanému masu, pečeným bramborám, či jako samostatný pokrm k lehké večeři nebo na svačinku.