Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne | ||||
01 | 01 | 02 | 03 | |||||||
02 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | |||
03 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
04 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
05 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM
Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.
Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i zeleninových salátů. V tomto receptu je jako kořenící směs do salátu z lilku a rajčat. Velice jednoduchý recept opět nezklame svou nedostižnou chutí pramenící z dobré kombinace kvalitních surovin.
příprava 30 min.
pro 4 osoby
suroviny
1 francouzská bageta
1 lilek (cca 400g)
3 rajčata (cca 200g)
1 červená cibule
100 ml olivového oleje
50 g marinovaných SUŠENÝCH RAJČAT
2 lžičky kořenící směsi BYLINKOVÉ MÁSLO
MOŘSKÁ SŮL
postup
- lilek nakrájíme na drobné kostičky, na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a lilek orestujeme do zlatova, necháme vychladnout
- rajčata, cibuli a marinovaná sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky a vše smícháme s lilkem, kořením a dle chuti dosolíme, dáme chladit do ledničky
- bagetu nakrájíme na plátky, potřeme je z obou stran olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 5 až 8 minut
- zchladnou směs klademe na tousty a podáváme jako předkrm nebo jako chuťovku k vínu či pivu
naše tipy
Lilkový salát můžete využít také jako výbornou přílohu ke grilovanému masu, pečeným bramborám, či jako samostatný pokrm k lehké večeři nebo na svačinku.