• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: PŘEDKRMY | STUDENÁ KUCHYNĚ | STŘEDOMOŘÍ | VEGETARIÁNSKÉ | ZELENINA

2021-07-01 00:00

BRUSCHETTA AL POMODORO

Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.


Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na Vás. Rajčata upravená na mnoho způsobů jsou tou nejčastější variantou, ale dá se použít pesto, avokádo, houby, dokonce jsem vyčetla i kombinaci sýru Brie a jahod. Bruschetta poslouží jako výborný překrm, nebo lehká letní večeře. Příprava je nenáročná na čas a tudíž do nadcházejícího léta ideální jídlo. Dobrou chuť!

 

příprava 30 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

2 ciabatty nebo bagety

6 středních rajčat

2 stroužky česneku

1 červená cibule

2 lžíce virgin olivového oleje

1 lžíce balzamikového octa

2 lžíce kořenící směsi ITALSKÉ BYLINKY

mořská sůl

pepř

olivový olej na smažení

 

postup

 

- rajčata a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek nasekáme

- vložíme do mísy a důkladně promícháme s olejem, octem a kořením, dle chuti dosolíme a dopepříme

- necháme alespoň 15 minut odležet v chladničce

- bílý chléb nakrájíme na přibližně 1,5 cm silné plátky a z obou stran orestujeme na oleji

- vychlazenou rajčatovou směs poklademe na ještě teplé bruschetty a ihned podáváme

 

naše tipy

 

Nejvhodnější jsou oválná, masitá rajčata, ale pokud máte k dispozici pouze plody, které mají uvnitř hodně šťávy, můžete z nakrájených rajčat před smícháním s ostatními ingrediencemi nechat v sítu přebytečnou šťávu okapat.

 

Chcete-li variantu s menším obsahem tuku, opečte nakrájenou ciabattu nebo bagetu na sucho v troubě předehřáté na 200 °C. Stačí cca 3-5 minut, než se opeče hezky dozlatova.


BRUSCHETTA AL POMODORO-0
BRUSCHETTA AL POMODORO-1
BRUSCHETTA AL POMODORO-2

Štítky: předkrmvegetariánskézeleninaitalská kuchyněitalské bylinky
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun