BRUSCHETTA AL POMODORO
Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.
Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na Vás. Rajčata upravená na mnoho způsobů jsou tou nejčastější variantou, ale dá se použít pesto, avokádo, houby, dokonce jsem vyčetla i kombinaci sýru Brie a jahod. Bruschetta poslouží jako výborný překrm, nebo lehká letní večeře. Příprava je nenáročná na čas a tudíž do nadcházejícího léta ideální jídlo. Dobrou chuť!
příprava 30 min.
pro 4 osoby
suroviny
2 ciabatty nebo bagety
6 středních rajčat
2 stroužky česneku
1 červená cibule
2 lžíce virgin olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce kořenící směsi ITALSKÉ BYLINKY
mořská sůl
pepř
olivový olej na smažení
postup
- rajčata a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek nasekáme
- vložíme do mísy a důkladně promícháme s olejem, octem a kořením, dle chuti dosolíme a dopepříme
- necháme alespoň 15 minut odležet v chladničce
- bílý chléb nakrájíme na přibližně 1,5 cm silné plátky a z obou stran orestujeme na oleji
- vychlazenou rajčatovou směs poklademe na ještě teplé bruschetty a ihned podáváme
naše tipy
Nejvhodnější jsou oválná, masitá rajčata, ale pokud máte k dispozici pouze plody, které mají uvnitř hodně šťávy, můžete z nakrájených rajčat před smícháním s ostatními ingrediencemi nechat v sítu přebytečnou šťávu okapat.
Chcete-li variantu s menším obsahem tuku, opečte nakrájenou ciabattu nebo bagetu na sucho v troubě předehřáté na 200 °C. Stačí cca 3-5 minut, než se opeče hezky dozlatova.