2017-10-02 00:00

LILKOVÉ KARI

Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.


Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého nároku na suroviny. Na vlnách Orientu v české kuchyni...

 

příprava 30 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

2 střední lilky (cca 500g)

2 střední cukety (cca 1kg)

4 větší rajčata (cca 600g)

250 ml smetany

100 ml olivového oleje

2 lžičky KARI DIVA

​mořská sůl

 

postup

- lilek rozkrojíme podél na plátky a nakrájíme na nudličky, na rozpáleném oleji restujeme 8-10 minut dozlatova

- cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky stejným způsobem a restujeme se zezlátlým lilkem asi 5 minut, odkud není cuketa „na skus“

- přidáme koření a sůl

- rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve, již nevaříme, jen společně prohřejeme

- zalejeme smetanou, přivedeme k varu a cca 2 minuty prohřejeme

- podáváme s pečivem nebo rýží

 

naše tipy

 

Pokud máte k dispozici mladé malé cuketky, rozhodně je loupat nemusíte.

 

Celkový objem surovin pro 4 osoby je poměrně velký, který se zredukuje vařením, ale je dobré hned na začátku sáhnout po velké pánvi, popř. wok.