LILKOVÉ KARI
Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.
Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého nároku na suroviny. Na vlnách Orientu v české kuchyni...
příprava 30 min.
pro 4 osoby
suroviny
2 střední lilky (cca 500g)
2 střední cukety (cca 1kg)
4 větší rajčata (cca 600g)
250 ml smetany
100 ml olivového oleje
2 lžičky KARI DIVA
mořská sůl
postup
- lilek rozkrojíme podél na plátky a nakrájíme na nudličky, na rozpáleném oleji restujeme 8-10 minut dozlatova
- cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky stejným způsobem a restujeme se zezlátlým lilkem asi 5 minut, odkud není cuketa „na skus“
- přidáme koření a sůl
- rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve, již nevaříme, jen společně prohřejeme
- zalejeme smetanou, přivedeme k varu a cca 2 minuty prohřejeme
- podáváme s pečivem nebo rýží
naše tipy
Pokud máte k dispozici mladé malé cuketky, rozhodně je loupat nemusíte.
Celkový objem surovin pro 4 osoby je poměrně velký, který se zredukuje vařením, ale je dobré hned na začátku sáhnout po velké pánvi, popř. wok.