• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: BEZLEPKOVÉ | HLAVNÍ CHOD | ORIENT | VAŘENÉ | VEGETARIÁNSKÉ | ZELENINA

2017-10-02 00:00

LILKOVÉ KARI

Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.


Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého nároku na suroviny. Na vlnách Orientu v české kuchyni...

 

příprava 30 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

2 střední lilky (cca 500g)

2 střední cukety (cca 1kg)

4 větší rajčata (cca 600g)

250 ml smetany

100 ml olivového oleje

2 lžičky KARI DIVA

​mořská sůl

 

postup

- lilek rozkrojíme podél na plátky a nakrájíme na nudličky, na rozpáleném oleji restujeme 8-10 minut dozlatova

- cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky stejným způsobem a restujeme se zezlátlým lilkem asi 5 minut, odkud není cuketa „na skus“

- přidáme koření a sůl

- rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve, již nevaříme, jen společně prohřejeme

- zalejeme smetanou, přivedeme k varu a cca 2 minuty prohřejeme

- podáváme s pečivem nebo rýží

 

naše tipy

 

Pokud máte k dispozici mladé malé cuketky, rozhodně je loupat nemusíte.

 

Celkový objem surovin pro 4 osoby je poměrně velký, který se zredukuje vařením, ale je dobré hned na začátku sáhnout po velké pánvi, popř. wok.



Štítky: hlavní chodvegetariánskézeleninalilekcuketaorientální kuchyně
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun