• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Recepty
Menu Recepty
  • PŘEDKRMY
  • POLÉVKY
  • HLAVNÍ CHOD
  • SALÁTY
  • DEZERTY
  • NÁPOJE
  • PODLE SUROVIN
    • VEGETARIÁNSKÉ
    • BEZLEPKOVÉ
    • MASO
    • MOŘSKÉ PLODY
    • ZELENINA
    • OVOCE
    • RÝŽE
    • TĚSTOVINY
    • MOUKA
    • LUŠTĚNINY
    • OŘECHY A SEMENA
    • SÝRY
    • MLÉKO
    • UZENINY
    • BYLINKY
    • HOUBY
  • PODLE PŮVODU
    • ORIENT
    • MEXIKO
    • STŘEDOMOŘÍ
    • FRANCIE
    • STŘEDNÍ EVROPA
    • ASIE
  • PODLE ÚPRAVY
    • VAŘENÉ
    • PEČENÉ
    • GRILOVANÉ
    • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
    • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: BEZLEPKOVÉ | HLAVNÍ CHOD | ORIENT | VAŘENÉ | VEGETARIÁNSKÉ | ZELENINA

2017-10-02 00:00

LILKOVÉ KARI

Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.


Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého nároku na suroviny. Na vlnách Orientu v české kuchyni...

 

příprava 30 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

2 střední lilky (cca 500g)

2 střední cukety (cca 1kg)

4 větší rajčata (cca 600g)

250 ml smetany

100 ml olivového oleje

2 lžičky KARI DIVA

​mořská sůl

 

postup

- lilek rozkrojíme podél na plátky a nakrájíme na nudličky, na rozpáleném oleji restujeme 8-10 minut dozlatova

- cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky stejným způsobem a restujeme se zezlátlým lilkem asi 5 minut, odkud není cuketa „na skus“

- přidáme koření a sůl

- rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve, již nevaříme, jen společně prohřejeme

- zalejeme smetanou, přivedeme k varu a cca 2 minuty prohřejeme

- podáváme s pečivem nebo rýží

 

naše tipy

 

Pokud máte k dispozici mladé malé cuketky, rozhodně je loupat nemusíte.

 

Celkový objem surovin pro 4 osoby je poměrně velký, který se zredukuje vařením, ale je dobré hned na začátku sáhnout po velké pánvi, popř. wok.



Štítky: hlavní chodvegetariánskézeleninalilekcuketaorientální kuchyně
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2025 Karavana.cz      webdesign Weby Meloun