• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: BYLINKY | HLAVNÍ CHOD | MOUKA | PEČENÉ | STŘEDOMOŘÍ | SÝRY | UZENINY

2021-02-18 00:00

PIZZA SE ŠUNKOU A SÝREM

Klasická pizza se salsovým základem, šunkou a sýrem.


 

Šunkovou pizzu bezesporu není třeba představovat. Pizza v italské pizzerii, připravená mistrem kuchařského řemesla, je jistě chuťový zážitek, ale ta domácí s sebou přináší mnoho nečekaných půvabů. Největší dobrodružství je kynuté těsto jako takové. Nadrobené droždí, rozbouřené lžičkou cukru, popohnané teplem vody, smísené s jemnou moukou a vypracované v hladký oblázek, nebo spíš „oblaz“, po půlhodince podutěrkového spánku vyvalí své bříško, nabude několikanásobně a zázrak je na světě. Rozválet, přidat trochu salsy, šunky, sýra, cibule, je-li libo a věřte, že i ta domácí pizza si s tou mistra Pietra nezadá.

 

příprava 60min. + 30 min. pečení

pro 4 osoby

 

suroviny

 

500 g hladké mouky

270 ml vlažné vody

20 g droždí

lžička cukru

3 lžíce olivového oleje

300 g rajského pyré

3 lžičky koření pizza mix

400 g tvrdého sýra

400 g šunky

1 velká cibule

sůl

oregano

 

postup

 

- do hrnečku rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalejeme asi třetinou vlažné vody, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut)

- do mísy dáme mouku, sůl, olej, zbylou vodu a přilejeme kvásek, vše vypracujeme v hladké těsto, které necháme 45 minut na teplém místě vykynout

- půlky oloupané cibule nakrájíme na tenké plátky, šunku nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme

- rajské pyré smícháme s pizza kořením a dosolíme

- vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly (4 x 200 g), ze kterých vyválíme malé bochánky, které rozválíme na tenké placky o průměru okolo 30 cm

- placky rozprostřeme na plech a potřeme rajčatovou salsou, poklademe šunkou, cibulí a posypeme sýrem

- pečeme v předehřáté troubě na 200°C 8 – 10 minut dokud okraje nezezlátnou

- po vyjmutí z trouby posypeme oreganem

 

naše tipy

 

Recept na pizzové těsto je univerzální, stejně dobře můžete místo rajské salsy použít smetanový základ z receptu na cibulovou pizzu. K šunce si můžete přidat, co kdo rád – houby, olivy, různé druhy sýrů nebo použít grilovanou zeleninu.


PIZZA SE ŠUNKOU A SÝREM-998
PIZZA SE ŠUNKOU A SÝREM-998
PIZZA SE ŠUNKOU A SÝREM-998

Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun