• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: BEZLEPKOVÉ | LUŠTĚNINY | ORIENT | PŘEDKRMY | VAŘENÉ | VEGETARIÁNSKÉ

2021-04-01 00:00

HUMMUS

Cizrnová pomazánka se sezamovou pastou tahini a limetkou.


Název pokrmu jasně vypovídá o povyražení, které do gastronomie, a nejen tam, dokáže vnést babylonské zmatení jazyků. Co je v jedné řeči lahodné jídlo, v jiné zavání nevábně. A toto je právě ten případ. Ochutnejte a posuďte sami, která řeč mluví pravdu.

 

příprava 10 min. + 60 min. vaření

pro 4 osoby (cca 150g 1 porce)

 

suroviny

 

200 g cizrny

2 lžíce tahini

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce limetkové šťávy

200 ml vývaru z cizrny

chilli piri piri

sůl

 

postup

 

- cizrnu namočíme do studené vody (nejlépe den předem, výrazně se tím zkrátí doba vaření)

- cizrnu uvaříme do měkka v osolené vodě, v počátku vaření sbíráme pěnu z hladiny

- zchladlou cizrnu scedíme, potřebnou část vývaru uchováme a vrátíme k cizrně, přidáme tahini, nastrouhaný česnek, limetkovou šťávu a olej

- společně vše rozmixujeme do hladké kaše, dle chuti dosolíme

- ozdobíme drceným chilli a podáváme s pečivem, pitta chlebem, zeleninou apod…

 

naše tipy

 

Podle chuti můžete do základní hmoty hummusu přidat ostré chilli nebo mletý římský kmín, kurkumu, větší množství česneku nebo třeba uzenou papriku. Získáte tak pokaždé originální chuť.


HUMMUS-998
HUMMUS-998

Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun