• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: HLAVNÍ CHOD | MOUKA | ORIENT | PEČENÉ | PŘEDKRMY | VEGETARIÁNSKÉ

2021-04-15 00:00

PITA CHLEBA

Orientální pečivo z kynutého těsta, předkrm i příloha.


Pita chleba je nedílnou součástí mnoha receptů orientální kuchyně. Při pečení se tajemně nafoukne a dutina v něm zůstane i po vyndání z trouby. Po vychladnutí stačí uříznout kousek okraje a chleba můžete naplnit grilovaným masem, zeleninou nebo falaflemi. Výborně poslouží také jako příloha třeba k cizrnovému hummusu, libanonské shawarmě, salátům všeho druhu nebo jako oživení tradiční grilovačky. 

 

příprava 90 min.

12 kusů

 

suroviny

 

650 g hladké mouky

400 ml vlažné vody

25 g droždí

1 lžička cukru

1 lžička soli

 

postup

 

- do hrnečku rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalejeme asi třetinou vlažné vody, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut)

- do mísy dáme mouku, sůl, zbylou vodu a přilejeme kvásek, vše vypracujeme v pružné a hladké těsto, které necháme 45 minut na teplém místě vykynout

- vykynuté těsto rozdělíme na dvanáct dílů (každý cca 85 g), ze kterých vyválíme malé bochánky, které rozválíme na placky o průměru okolo 15 cm, a necháme opět trochu vykynout (stačí 5-10 minut)

- pečeme v předehřáté troubě na 200°C 6 – 8 minut, pita chleby se při pečení nafouknout, z trouby je vyndáme dříve, než začnou zlátnout, potřeme vodou a necháme zchladnout na mřížce

 

naše tipy

 

Pita chleba je třeba zavčasu vyndat z trouby, jakmile začne chytat barvu, musí ven, jinak se příliš propeče a bude se při plnění lámat. Pokud ho budete podávat jako přílohu, snadno ho dopečete dozlatova třeba v topinkovači nebo na grilu, aby byl křupavý a jako čerstvý.


PITA CHLEBA-998
PITA CHLEBA-998
PITA CHLEBA-998

Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun