• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Recepty
Menu Recepty
  • PŘEDKRMY
  • POLÉVKY
  • HLAVNÍ CHOD
  • SALÁTY
  • DEZERTY
  • NÁPOJE
  • PODLE SUROVIN
    • VEGETARIÁNSKÉ
    • BEZLEPKOVÉ
    • MASO
    • MOŘSKÉ PLODY
    • ZELENINA
    • OVOCE
    • RÝŽE
    • TĚSTOVINY
    • MOUKA
    • LUŠTĚNINY
    • OŘECHY A SEMENA
    • SÝRY
    • MLÉKO
    • UZENINY
    • BYLINKY
    • HOUBY
  • PODLE PŮVODU
    • ORIENT
    • MEXIKO
    • STŘEDOMOŘÍ
    • FRANCIE
    • STŘEDNÍ EVROPA
    • ASIE
  • PODLE ÚPRAVY
    • VAŘENÉ
    • PEČENÉ
    • GRILOVANÉ
    • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
    • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: HLAVNÍ CHOD | MOUKA | ORIENT | PEČENÉ | PŘEDKRMY | VEGETARIÁNSKÉ

2021-04-15 00:00

PITA CHLEBA

Orientální pečivo z kynutého těsta, předkrm i příloha.


Pita chleba je nedílnou součástí mnoha receptů orientální kuchyně. Při pečení se tajemně nafoukne a dutina v něm zůstane i po vyndání z trouby. Po vychladnutí stačí uříznout kousek okraje a chleba můžete naplnit grilovaným masem, zeleninou nebo falaflemi. Výborně poslouží také jako příloha třeba k cizrnovému hummusu, libanonské shawarmě, salátům všeho druhu nebo jako oživení tradiční grilovačky. 

 

příprava 90 min.

12 kusů

 

suroviny

 

650 g hladké mouky

400 ml vlažné vody

25 g droždí

1 lžička cukru

1 lžička soli

 

postup

 

- do hrnečku rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalejeme asi třetinou vlažné vody, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut)

- do mísy dáme mouku, sůl, zbylou vodu a přilejeme kvásek, vše vypracujeme v pružné a hladké těsto, které necháme 45 minut na teplém místě vykynout

- vykynuté těsto rozdělíme na dvanáct dílů (každý cca 85 g), ze kterých vyválíme malé bochánky, které rozválíme na placky o průměru okolo 15 cm, a necháme opět trochu vykynout (stačí 5-10 minut)

- pečeme v předehřáté troubě na 200°C 6 – 8 minut, pita chleby se při pečení nafouknout, z trouby je vyndáme dříve, než začnou zlátnout, potřeme vodou a necháme zchladnout na mřížce

 

naše tipy

 

Pita chleba je třeba zavčasu vyndat z trouby, jakmile začne chytat barvu, musí ven, jinak se příliš propeče a bude se při plnění lámat. Pokud ho budete podávat jako přílohu, snadno ho dopečete dozlatova třeba v topinkovači nebo na grilu, aby byl křupavý a jako čerstvý.


PITA CHLEBA-998
PITA CHLEBA-998
PITA CHLEBA-998

Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2025 Karavana.cz      webdesign Weby Meloun