E-shop
Aktuality

Přátelé, kamarádi, příznivci Karavany!

Na žádost mnohých z Vás organizuji jednorázovou objednávku indické RÝŽE BASMATI. Balení 5 kg, cena 435,- Kč. Vaše závazné objednávky zasílejte do 15.5.2021 SMS 777937484, nebo e-mailem info@karavana.cz. Dodání do konce května 2021. Krásné jaro všem přeje Kamila Parsi.


Blog
Kalendář
 PoÚtStČtSoNe
01     0102
0203040506070809
0310111213141516
0417181920212223
0524252627282930
0631      




2021-04-29 00:00

CHORESH KARAFS

Perská omáčka z řapíkatého celeru.


Máte rádi méně používanou zeleninu řapíkatý celer a nevíte, jak ho v kuchyni využít? Tento tradiční perský recept právě tuto surovinu využívá v hojné míře. Řapíkatý celer je chuťově výrazná a zdraví velice prospěšná zelenina. V kombinaci s perskou aromatickou mátou a kvalitní sušenou petrželkou, spolu s hovězím masem umí vytvořit chuťový klenot, který ocení i opravdový gurmán. Příprava není náročná a pokud Vás lákají nové chutě, rozhodně neváhejte a vyzkoušejte!

  

příprava 90 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

500 g masa bez kosti (zadní jehněčí nebo telecí)

1 větší řapíkatý celer (cca 800 g)

2 střední cibule

100 ml limetkové šťávy

2 lžíce sušené perské máty Nana

2 lžíce sušené petržele

olivový olej na smažení

špetka šafránu (cca 10 blizniček)

sůl

pepř

 

postup

 

- oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, rozpálíme cca 5 lžic oleje a cibuli mírně orestujeme, přidáme na malé kostky nakrájené maso, které asi 10 minut ze všech stran restujeme, a pak zalijeme cca 1 litrem vody a povaříme nejméně 45 minut do měkka (dle potřeby dolíváme vodu)

- mezitím omytý celer rozebereme na jednotlivé řapíky, pokud má svazek i listy, nahrubo je nasekáme a dáme stranou, řapíky nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a na rozpáleném oleji (5 lžic) orestujeme asi 10 minut dozlatova, ke konci přidáme petržel a Nanu a mírně zasmažíme společně

- celer s kořením a listy přidáme do vývaru ke změklému masu, osolíme, opepříme, přidáme limetku a ještě asi 10 – 15 minut povaříme, dokud celer nezměkne (ale pozor, aby se nerozvařil)

- těsně před koncem vaření přidáme nadrcený šafrán (šafrán vložíme do malého hmoždířku, přidáme ½ lžičky cukru a společně rozmělníme, takto připravené, rozdrcené koření vsypeme do omáčky), omáčku dle chuti dosolíme

- podáváme s rýží



Facebook
Akce

Přátelé, kamarádi, příznivci Karavany!

Na žádost mnohých z Vás organizuji jednorázovou objednávku indické RÝŽE BASMATI. Balení 5 kg, cena 435,- Kč. Vaše závazné objednávky zasílejte do 15.5.2021 SMS 777937484, nebo e-mailem info@karavana.cz. Dodání do konce května 2021. Krásné jaro všem přeje Kamila Parsi.

Zpětné odkazy