2021-06-10 00:00

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY


Hermelín je sám o sobě výborný na pečivu nebo nakrájený k vínu, ale dá se s ním kouzlit i jinak. Když k němu přidáte dobré koření, kousek másla nebo žampión, můžete mu dodat jiný rozměr. Pečený hermelín se dá servírovat jako vydatný předkrm, nebo poslouží v roli lehčí večeře. Vyzkoušejte a dobrou chuť.

 

příprava 30 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

4 hermelíny

50 g másla

100 g žampiónů

1 lžíce kořenící směsi bylinkové máslo

alobal

 

postup

 

- nařežeme si 4 čtverce alobalu, dostatečně velké, aby se rohy daly nad hermelínem snadno spojit

- na každý do středu poklademe na tenké plátky nakrájené houby a plátek másla, které zasypeme kořením, na to vložíme hermelín, který opět zaklademe žampióny, plátkem másla a nakonec zasypeme kořením

- rohy alobalu spojíme nad hermelínem a smáčkneme je k sobě, takto zabalené hermelíny vložíme do pekáčku

- pečeme v troubě 15-20 minut na 220°C

- podáváme s bílým pečivem nebo zeleninovým salátem a nakládanými brusinkami



Facebook
Zpětné odkazy