PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY
PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY
Hermelín je sám o sobě výborný na pečivu nebo nakrájený k vínu, ale dá se s ním kouzlit i jinak. Když k němu přidáte dobré koření, kousek másla nebo žampión, můžete mu dodat jiný rozměr. Pečený hermelín se dá servírovat jako vydatný předkrm, nebo poslouží v roli lehčí večeře. Vyzkoušejte a dobrou chuť.
příprava 30 min.
pro 4 osoby
suroviny
4 hermelíny
50 g másla
100 g žampiónů
1 lžíce kořenící směsi bylinkové máslo
alobal
postup
- nařežeme si 4 čtverce alobalu, dostatečně velké, aby se rohy daly nad hermelínem snadno spojit
- na každý do středu poklademe na tenké plátky nakrájené houby a plátek másla, které zasypeme kořením, na to vložíme hermelín, který opět zaklademe žampióny, plátkem másla a nakonec zasypeme kořením
- rohy alobalu spojíme nad hermelínem a smáčkneme je k sobě, takto zabalené hermelíny vložíme do pekáčku
- pečeme v troubě 15-20 minut na 220°C
- podáváme s bílým pečivem nebo zeleninovým salátem a nakládanými brusinkami