• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: HLAVNÍ CHOD | LUŠTĚNINY | MASO | MEXIKO | VAŘENÉ

2017-05-14 00:00

CHILLI CON CARNE

Fazolová mexická specialita.


Tato tradiční mexická specialita je to pravé pro chladné zimní večery. Miska plná voňavých fazolek, masa a zeleniny příjemně prohřeje Vaše zkřehlé tělíčko a nepřehlédnutelné aroma, které pokrmu dodá naše stejnojmenná kořenící směs, Vás zavede na prosluněné mexické pláně. Stačí se jen zaposlouchat do zvuků rozeschlé kytarky a vychutnat chvilku domácí pohody…

příprava 20 min. + 50 min. vaření
pro 4 osoby

suroviny


2 lžíce oleje
1 větší cibule
1 čerstvá červená paprika
2 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
400 g konzervovaných rajčat
2 lžičky rajčatového protlaku
400 g sterilovaných červených fazolí
2 lžičky kořenící směsi CHILLI CON CARNE
sůl dle chuti
3 kostičky čokolády na vaření

postup

- na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme rozetřený česnek, sůl a kořenící směs chilli con carne, společně několik minut restujeme
- přidáme mleté maso a prudčeji osmažíme, aby se maso dobře propeklo
- přidáme na kostičky nakrájené papriky, rajčata a protlak, směs za občasného míchání na mírném ohni povaříme cca 20 min
- do hotové omáčky přidáme scezené fazolky a vše opět cca 10 min provaříme (dle potřeby zředíme nálevem z fazolek nebo vodou)
- podle chuti dosolíme a do hotového pokrmu vložíme čokoládu a necháme rozpustit
- můžeme podávat s pečivem nebo rýží

naše tipy

Pokud necháte hotovou omáčku chvíli odležet a prolnout všechny chutě a vůně, požitek z vašeho výtvoru bude ještě lepší.

Namísto sterilovaných rajčat a fazolí můžete použít čerstvé suroviny. Čerstvá rajčata před použitím oloupejte a čerstvé fazole nechte přes noc namočené ve vodě a doměkka uvařené pak přidávejte dle receptu.



Štítky: hlavní chodluštěninyhovězímleté masoomáčkamexická kuchyněchilli con carne
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun