• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Recepty
Menu Recepty
  • PŘEDKRMY
  • POLÉVKY
  • HLAVNÍ CHOD
  • SALÁTY
  • DEZERTY
  • NÁPOJE
  • PODLE SUROVIN
    • VEGETARIÁNSKÉ
    • BEZLEPKOVÉ
    • MASO
    • MOŘSKÉ PLODY
    • ZELENINA
    • OVOCE
    • RÝŽE
    • TĚSTOVINY
    • MOUKA
    • LUŠTĚNINY
    • OŘECHY A SEMENA
    • SÝRY
    • MLÉKO
    • UZENINY
    • BYLINKY
    • HOUBY
  • PODLE PŮVODU
    • ORIENT
    • MEXIKO
    • STŘEDOMOŘÍ
    • FRANCIE
    • STŘEDNÍ EVROPA
    • ASIE
  • PODLE ÚPRAVY
    • VAŘENÉ
    • PEČENÉ
    • GRILOVANÉ
    • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
    • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: HLAVNÍ CHOD | MASO | OŘECHY A SEMENA | PEČENÉ | PŘEDKRMY | STŘEDOMOŘÍ

2017-09-05 00:00

MASOVÉ KOLÁČKY S PINIOVÝMI OŘÍŠKY

Kynuté koláčky s masovou náplní a piniemi.


Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, kterou si při tom užijeme s dětmi, které k masu netíhnou a tak si na ty svoje koláčky s oblibou patlají kečup, sýr a po vzoru pejska a kočičky prostě vše, co mají rádi. Mě na tomto receptu uchvacuje úžasná chuťová originalita při využití celkem běžných surovin a ta piniová tečka v masové směsi… No prostě nádhera.

 

příprava a vaření 60 min. + 75 min. kynutí těsta

pro 4 osoby

 

suroviny

 

těsto:

500 g hladké mouky

110 g másla

200 ml vlažné vody (dle potřeby více)

1 lžička soli

20 g droždí

1 lžička cukru

 

masová směs:

3 lžíce oleje

1 větší cibule

600 g hovězího nebo skopového masa

2 lžíce PINIOVÝCH OŘÍŠKŮ

1 lžička drceného NOVÉHO KOŘENÍ

1/2 lžičky DRCENÉHO CHILLI

1 lžička MLETÉ SKOŘICE

sůl (podle chuti)

150 ml bílého jogurtu

 

postup

 

- v hrnečku rozpustíme droždí s cukrem a 100 ml vody a necháme v teple vzkypět

- ve větší míse rozdrobíme máslo s moukou a solí, přilijeme droždí a tolik vody, aby vzniklo pevné těsto a na vále vše vypracujte do hladkého a pružného těsta a necháme v přikryté, olejem vymazané míse cca hodinu kynout

 

- na pánvi pomalu osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme na drobné kostičky nakrájené maso a 5 minut osmahneme

- přidáme nasekané oříšky, koření a sůl, na mírném ohni asi 30 minut prosmažíme a do zchladlé směsi přimícháme jogurt

- z vykynutého těsta vytvarujeme kuličky asi 3 cm v průměru a přikryté necháme ještě 15 minut odležet

- kuličky splácneme a vytvoříme cca 5 mm silné placičky, které poklademe na máslem vymazaný plech 

- navrch rozprostřeme nádivku a pečeme v předehřáté troubě cca 25 – 30 minut na 180°C dozlatova.

- můžeme podávat jako teplý či studený předkrm nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem

 

naše tipy

 

Na masovou náplň můžete použít i maso drůbeží nebo vepřové, pokud hovězímu neholdujete, ale pro milovníky skopového masa doporučuji rozhodně využít jejich oblíbenou surovinu. Chuť skopového v kombinaci se špetkou skořice a aroma piniové pryskyřice je prostě nedostižná.

 

Díky obsahu másla v těstě vydrží koláčky křehké i delší dobu a tak pokud Vám náhodou něco zbude, stačí je přikrýt aby neoschly, a na druhý den se Vám určitě budou hodit jako příjemná svačinka.



Štítky: předkrmhlavní chodhovězískopovékynutépinienové kořeníchilliskořicestředomořská kuchyně
Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2025 Karavana.cz      webdesign Weby Meloun