2021-07-09 00:00
2021-07-01 00:00
BRUSCHETTA AL POMODORO
Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.
Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na ...BEZLEPKOVÉ | BYLINKY | HLAVNÍ CHOD | PŘEDKRMY | SALÁTY | STUDENÁ KUCHYNĚ | STŘEDOMOŘÍ | VEGETARIÁNSKÉ
2021-06-24 00:00
BAZALKOVÉ PESTO S KEŠU OŘÍŠKY
Aromatické bazalkové pesto na tousty, těstoviny nebo jako nevšední dárek.
Příprava pesta není vůbec složitá a jeho nezaměnitelné aroma Vám poskytne nezapomenutelný gurmánský zážitek. Dá se uchovávat v lednici i několik týdnů, když jeho povrch budete udržovat pod vrstvičkou olivového oleje. ...2021-06-10 00:00
PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY
PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY
Hermelín je sám o sobě výborný na pečivu nebo nakrájený k vínu, ale dá se s ním kouzlit i jinak. Když k němu přidáte dobré koření, kousek másla nebo žampión, můžete mu dodat jiný rozměr. Pečený hermelín se ...2021-05-27 00:00
SHAWARMA
Libanonská specialita - pečené maso v pita chlebu.
Má první návštěva Skandinávie přinesla, mimo mnoha jiných objevů, i povědomí o lahůdce s názvem Shawarma. Byl to jeden z nejběžnějších produktů pouličního fastfoodu – nakrájené, grilované hovězí maso (v ...2021-05-13 00:00
ZAPÉKANÉ PAPRIKY SE SÝREM
Výborný netradiční předkrm nebo lehká večeře pro milovníky zeleniny a rychlého vaření.
Když jsem u kamarádky poprvé dostala na talíř zelené papriky zapečené s balkánským sýrem, velice mi zachutnaly. Doma jsme recept vylepšili o mozzarellu a výborné italské bylinky z naší nabídky koření. Recept ...2021-04-29 00:00
CHORESH KARAFS
Perská omáčka z řapíkatého celeru.
Máte rádi méně používanou zeleninu řapíkatý celer a nevíte, jak ho v kuchyni využít? Tento tradiční perský recept právě tuto surovinu využívá v hojné míře. Řapíkatý celer je chuťově výrazná a zdraví velice ...2021-04-15 00:00
PITA CHLEBA
Orientální pečivo z kynutého těsta, předkrm i příloha.
Pita chleba je nedílnou součástí mnoha receptů orientální kuchyně. Při pečení se tajemně nafoukne a dutina v něm zůstane i po vyndání z trouby. Po vychladnutí stačí uříznout kousek okraje a chleba můžete naplnit ...2021-04-01 00:00
HUMMUS
Cizrnová pomazánka se sezamovou pastou tahini a limetkou.
Název pokrmu jasně vypovídá o povyražení, které do gastronomie, a nejen tam, dokáže vnést babylonské zmatení jazyků. Co je v jedné řeči lahodné jídlo, v jiné zavání nevábně. A toto je právě ten případ. Ochutnejte ...2021-03-18 00:00
ŘECKÝ SALÁT
Tradiční svěží salát s olivami.
Řecký salát je jeden z mnoha pokrmů mezinárodní kuchyně, který se bezpečně zabydlel i v české kotlině. Nechybí na jídelním lístku většiny restaurací a věřím, že i v mnoha domácnostech si našel své místo na ...2021-03-04 00:00
PIZZA CHLEBA
Křupavý pizza chleba s bylinkami a česnekem.
Ochutnat pizza chleba v restauraci, upečený v krásné, klenuté peci na dřevo, je zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Je to výborná příloha k zeleninovým salátům, rajčatové salse, jogurtovému dresinku, ...2021-02-18 00:00
PIZZA SE ŠUNKOU A SÝREM
Klasická pizza se salsovým základem, šunkou a sýrem.
Šunkovou pizzu bezesporu není třeba představovat. Pizza v italské pizzerii, připravená mistrem kuchařského řemesla, je jistě chuťový zážitek, ale ta domácí s sebou přináší mnoho nečekaných půvabů. ...2018-04-17 11:14
PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY
Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.
Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...2018-03-15 00:00
AASH RESHTEH
Perská tradiční polévka z luštěnin, se zelenými bylinkami a ovčím sýrem.
Představte si okamžik jarní rovnodennosti a tradiční oslavu perského Nového roku s ní spojenou. Vládne sváteční nálada a do lahodného aroma pečené ryby s oříškově vonící basmati rýží se mísí nezaměnitelná vůně ...2018-02-04 00:00
MUSAKA
Zapékané mleté maso s lilkem a rajčaty.
Musaka je jedno z nejznámějších pokrmů Blízkého východu, které zdomácnělo i ve Středomoří a výborně zpestří i náš středoevropský jídelníček. Jedná se o velice syté jídlo a rozhodně poslouží jako výborný hlavní ...2018-01-25 00:00
JARNÍ ZELENINOVÉ ZÁVITKY
Smažené jarní závitky se zeleninou a houbami shitake.
Jedno z nejoblíbenějších vietnamských pokrmů jsou bezpochyby závitky. Dají se připravovat na mnoho způsobů – vegetariánské, masové, s různými druhy zeleniny i hub. Tento recept je náš ...2017-12-05 00:00
MINESTRONE
Italská zeleninová polévka.
Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým zázrakem je i tradiční ...2017-11-23 00:00
ZELNÝ SALÁT S MRKVÍ
Salát z hlávkového zelí a mrkve.
Tento jednoduchý salát poslouží jako výborná příloha k masitým pokrmům, nebo s pečivem coby samostatný chod ke svačině či lehké večeři. příprava 15 min. pro 4 ...2017-10-02 00:00
LILKOVÉ KARI
Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.
Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého ...2017-09-05 00:00
MASOVÉ KOLÁČKY S PINIOVÝMI OŘÍŠKY
Kynuté koláčky s masovou náplní a piniemi.
Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, kterou si při tom ...2017-08-22 00:00
BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM
Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.
Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i ...2017-07-03 00:00
PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY
Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.
Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...2017-05-14 00:00
CHILLI CON CARNE
Fazolová mexická specialita.
Tato tradiční mexická specialita je to pravé pro chladné zimní večery. Miska plná voňavých fazolek, masa a zeleniny příjemně prohřeje Vaše zkřehlé tělíčko a nepřehlédnutelné aroma, které pokrmu dodá naše stejnojmenná ...2017-04-10 00:00
RAJČATOVÁ SALSA
Osvěžující salát z rajčat s bazalkou a olivovým olejem.
Salsa je jeden z mnoha pokladů italské kuchyně. Zároveň jeden z dalších důkazů, že v jednoduchosti je nejen krása, ale velice často i výborná chuť. Salsu můžete servírovat jako samostatný předkrm s opečeným ...2017-03-04 00:00
ŠPAGETY CARBONARA
Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.
Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li tak ...2017-02-21 00:00
BOEUF BOURGUIGNON
Hovězí ragú na červeném víně se žampiony.
„Podobně jako u mnoha slavných jídel i u boeuf bourguignon existuje celá řada různých receptů, z nichž většina vede k takřka shodnému výsledku. Při dodržení správného postupu a správném dochucení si připravíte ...GRILOVANÉ | HLAVNÍ CHOD | MASO | MEXIKO | SALÁTY | SMAŽENÉ - RESTOVANÉ | STUDENÁ KUCHYNĚ | STŘEDOMOŘÍ | SÝRY | ZELENINA
2017-01-21 00:00