RECEPTY PODLE ÚPRAVY - vařené, pečené, smažené pokrmy, omáčky, guláše, grilovaná jídla


Třídění receptů podle způsobu úpravy...


Kategorie: RECEPTY > PODLE ÚPRAVY

Podkategorie: VAŘENÉ | PEČENÉ | GRILOVANÉ | STUDENÁ KUCHYNĚ | SMAŽENÉ - RESTOVANÉ


seřadit         
2021-06-10 00:00

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY

Hermelín je sám o sobě výborný na pečivu nebo nakrájený k vínu, ale dá se s ním kouzlit i jinak. Když k němu přidáte dobré koření, kousek másla nebo žampión, můžete mu dodat jiný rozměr. Pečený hermelín ...


2021-05-27 00:00

SHAWARMA

Libanonská specialita - pečené maso v pita chlebu.

Má první návštěva Skandinávie přinesla, mimo mnoha jiných objevů, i povědomí o lahůdce s názvem Shawarma. Byl to jeden z nejběžnějších produktů pouličního fastfoodu – nakrájené, grilované hovězí maso (v ...


2021-05-13 00:00

ZAPÉKANÉ PAPRIKY SE SÝREM

Výborný netradiční předkrm nebo lehká večeře pro milovníky zeleniny a rychlého vaření.

 

Když jsem u kamarádky poprvé dostala na talíř zelené papriky zapečené s balkánským sýrem, velice mi zachutnaly. Doma jsme recept vylepšili o mozzarellu a výborné italské bylinky z naší nabídky ...


2021-04-29 00:00

CHORESH KARAFS

Perská omáčka z řapíkatého celeru.

Máte rádi méně používanou zeleninu řapíkatý celer a nevíte, jak ho v kuchyni využít? Tento tradiční perský recept právě tuto surovinu využívá v hojné míře. Řapíkatý celer je chuťově výrazná a zdraví velice ...


2021-04-15 00:00

PITA CHLEBA

Orientální pečivo z kynutého těsta, předkrm i příloha.

Pita chleba je nedílnou součástí mnoha receptů orientální kuchyně. Při pečení se tajemně nafoukne a dutina v něm zůstane i po vyndání z trouby. Po vychladnutí stačí uříznout kousek okraje a chleba můžete naplnit ...


2021-04-01 00:00

HUMMUS

Cizrnová pomazánka se sezamovou pastou tahini a limetkou.

Název pokrmu jasně vypovídá o povyražení, které do gastronomie, a nejen tam, dokáže vnést babylonské zmatení jazyků. Co je v jedné řeči lahodné jídlo, v jiné zavání nevábně. A toto je právě ten případ. ...


2021-03-18 00:00

ŘECKÝ SALÁT

Tradiční svěží salát s olivami.

Řecký salát je jeden z mnoha pokrmů mezinárodní kuchyně, který se bezpečně zabydlel i v české kotlině. Nechybí na jídelním lístku většiny restaurací a věřím, že i v mnoha domácnostech si našel své místo ...


2021-03-04 00:00

PIZZA CHLEBA

Křupavý pizza chleba s bylinkami a česnekem.

Ochutnat pizza chleba v restauraci, upečený v krásné, klenuté peci na dřevo, je zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Je to výborná příloha k zeleninovým salátům, rajčatové salse, jogurtovému dresinku, ...


2021-02-18 00:00

PIZZA SE ŠUNKOU A SÝREM

Klasická pizza se salsovým základem, šunkou a sýrem.

 

Šunkovou pizzu bezesporu není třeba představovat. Pizza v italské pizzerii, připravená mistrem kuchařského řemesla, je jistě chuťový zážitek, ale ta domácí s sebou přináší mnoho nečekaných ...


2018-04-17 11:14

PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY

Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.

Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...


2018-03-15 00:00

AASH RESHTEH

Perská tradiční polévka z luštěnin, se zelenými bylinkami a ovčím sýrem.

Představte si okamžik jarní rovnodennosti a tradiční oslavu perského Nového roku s ní spojenou. Vládne sváteční nálada a do lahodného aroma pečené ryby s oříškově vonící basmati rýží se mísí nezaměnitelná vůně ...


2018-02-04 00:00

MUSAKA

Zapékané mleté maso s lilkem a rajčaty.

Musaka je jedno z nejznámějších pokrmů Blízkého východu, které zdomácnělo i ve Středomoří a výborně zpestří i náš středoevropský jídelníček. Jedná se o velice syté jídlo a rozhodně poslouží ...


2018-01-25 00:00

JARNÍ ZELENINOVÉ ZÁVITKY

Smažené jarní závitky se zeleninou a houbami shitake.

 

Jedno z nejoblíbenějších vietnamských pokrmů jsou bezpochyby závitky. Dají se připravovat na mnoho způsobů – vegetariánské, masové, s různými druhy zeleniny i hub. Tento recept je náš ...


2017-12-05 00:00

MINESTRONE

Italská zeleninová polévka.

Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým ...


2017-11-23 00:00

ZELNÝ SALÁT S MRKVÍ

Salát z hlávkového zelí a mrkve.

Tento jednoduchý salát poslouží jako výborná příloha k masitým pokrmům, nebo s pečivem coby samostatný chod ke svačině či lehké večeři.

 

příprava 15 ...


2017-10-02 00:00

LILKOVÉ KARI

Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.

Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého ...


2017-09-05 00:00

MASOVÉ KOLÁČKY S PINIOVÝMI OŘÍŠKY

Kynuté koláčky s masovou náplní a piniemi.

Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, ...


2017-08-22 00:00

BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM

Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.

Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i ...


2017-07-03 00:00

PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY

Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.

Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...


2017-06-17 00:00

BRUSCHETTA AL POMODORO

Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.

Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na ...


2017-05-14 00:00

CHILLI CON CARNE

Fazolová mexická specialita.

Tato tradiční mexická specialita je to pravé pro chladné zimní večery. Miska plná voňavých fazolek, masa a zeleniny příjemně prohřeje Vaše zkřehlé tělíčko a nepřehlédnutelné aroma, které pokrmu dodá naše ...


2017-04-10 00:00

RAJČATOVÁ SALSA

Osvěžující salát z rajčat s bazalkou a olivovým olejem.

Salsa je jeden z mnoha pokladů italské kuchyně. Zároveň jeden z dalších důkazů, že v jednoduchosti je nejen krása, ale velice často i výborná chuť. Salsu můžete ...


2017-03-04 00:00

ŠPAGETY CARBONARA

Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.

Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li ...


2017-02-21 00:00

BOEUF BOURGUIGNON

Hovězí ragú na červeném víně se žampiony.

„Podobně jako u mnoha slavných jídel i u boeuf bourguignon existuje celá řada různých receptů, z nichž většina vede k takřka shodnému výsledku. Při dodržení správného postupu a správném dochucení si ...


2017-01-21 00:00

CAESAR SALÁT S DRŮBEŽÍM MASEM

Římský salát s jedinečným dresinkem, krutony a kuřecími prsíčky.

Poprvé jsem se se salátem Caesar setkala v nejmenovaném fastfoodovém řetězci. Byla to totiž jediná přijatelná varianta oběda v hamburgerové lavině. Nebylo to vůbec špatné, ale po přečtení složení na ...


Facebook
Zpětné odkazy