Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne | ||||
01 | 01 | 02 | 03 | 04 | ||||||
02 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | |||
03 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
04 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
05 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
HUMMUS
Cizrnová pomazánka se sezamovou pastou tahini a limetkou.
Název pokrmu jasně vypovídá o povyražení, které do gastronomie, a nejen tam, dokáže vnést babylonské zmatení jazyků. Co je v jedné řeči lahodné jídlo, v jiné zavání nevábně. A toto je právě ten případ. ...
PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY
Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.
Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...
AASH RESHTEH
Perská tradiční polévka z luštěnin, se zelenými bylinkami a ovčím sýrem.
Představte si okamžik jarní rovnodennosti a tradiční oslavu perského Nového roku s ní spojenou. Vládne sváteční nálada a do lahodného aroma pečené ryby s oříškově vonící basmati rýží se mísí nezaměnitelná vůně ...
MINESTRONE
Italská zeleninová polévka.
Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým ...
LILKOVÉ KARI
Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.
Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého ...
CHILLI CON CARNE
Fazolová mexická specialita.
Tato tradiční mexická specialita je to pravé pro chladné zimní večery. Miska plná voňavých fazolek, masa a zeleniny příjemně prohřeje Vaše zkřehlé tělíčko a nepřehlédnutelné aroma, které pokrmu dodá naše ...
ŠPAGETY CARBONARA
Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.
Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li ...
BOEUF BOURGUIGNON
Hovězí ragú na červeném víně se žampiony.
„Podobně jako u mnoha slavných jídel i u boeuf bourguignon existuje celá řada různých receptů, z nichž většina vede k takřka shodnému výsledku. Při dodržení správného postupu a správném dochucení si ...