RECEPTY NA VAŘENÉ POKRMY - polévky, omáčky, guláše, zeleninová jídla



Kategorie: RECEPTY > PODLE ÚPRAVY > VAŘENÉ


seřadit         
2018-04-17 11:14

PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY

Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.

Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...


2018-03-15 00:00

AASH RESHTEH

Perská tradiční polévka z luštěnin, se zelenými bylinkami a ovčím sýrem.

Představte si okamžik jarní rovnodennosti a tradiční oslavu perského Nového roku s ní spojenou. Vládne sváteční nálada a do lahodného aroma pečené ryby s oříškově vonící basmati rýží se mísí nezaměnitelná vůně ...


2017-12-05 00:00

MINESTRONE

Italská zeleninová polévka.

Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým ...


2017-10-02 00:00

LILKOVÉ KARI

Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.

Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého ...


2017-05-14 00:00

CHILLI CON CARNE

Fazolová mexická specialita.

Tato tradiční mexická specialita je to pravé pro chladné zimní večery. Miska plná voňavých fazolek, masa a zeleniny příjemně prohřeje Vaše zkřehlé tělíčko a nepřehlédnutelné aroma, které pokrmu dodá naše ...


2017-03-04 00:00

ŠPAGETY CARBONARA

Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.

Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li ...


2017-02-21 00:00

BOEUF BOURGUIGNON

Hovězí ragú na červeném víně se žampiony.

„Podobně jako u mnoha slavných jídel i u boeuf bourguignon existuje celá řada různých receptů, z nichž většina vede k takřka shodnému výsledku. Při dodržení správného postupu a správném dochucení si ...