PŘEDKRM - sladké i slané předkrmy, chuťovky k vínu


Něco malého na začátek? 


Kategorie: RECEPTY > PŘEDKRMY


seřadit         
2021-07-01 00:00

BRUSCHETTA AL POMODORO

Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.

Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na ...


2021-06-24 00:00

BAZALKOVÉ PESTO S KEŠU OŘÍŠKY

Aromatické bazalkové pesto na tousty, těstoviny nebo jako nevšední dárek.

Příprava pesta není vůbec složitá a jeho nezaměnitelné aroma Vám poskytne nezapomenutelný gurmánský zážitek. Dá se uchovávat v lednici i několik týdnů, když jeho povrch budete udržovat pod vrstvičkou olivového oleje. ...


2021-06-10 00:00

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY

Hermelín je sám o sobě výborný na pečivu nebo nakrájený k vínu, ale dá se s ním kouzlit i jinak. Když k němu přidáte dobré koření, kousek másla nebo žampión, můžete mu dodat jiný rozměr. Pečený hermelín ...


2021-05-13 00:00

ZAPÉKANÉ PAPRIKY SE SÝREM

Výborný netradiční předkrm nebo lehká večeře pro milovníky zeleniny a rychlého vaření.

 

Když jsem u kamarádky poprvé dostala na talíř zelené papriky zapečené s balkánským sýrem, velice mi zachutnaly. Doma jsme recept vylepšili o mozzarellu a výborné italské bylinky z naší nabídky ...


2021-04-15 00:00

PITA CHLEBA

Orientální pečivo z kynutého těsta, předkrm i příloha.

Pita chleba je nedílnou součástí mnoha receptů orientální kuchyně. Při pečení se tajemně nafoukne a dutina v něm zůstane i po vyndání z trouby. Po vychladnutí stačí uříznout kousek okraje a chleba můžete naplnit ...


2021-04-01 00:00

HUMMUS

Cizrnová pomazánka se sezamovou pastou tahini a limetkou.

Název pokrmu jasně vypovídá o povyražení, které do gastronomie, a nejen tam, dokáže vnést babylonské zmatení jazyků. Co je v jedné řeči lahodné jídlo, v jiné zavání nevábně. A toto je právě ten případ. ...


2021-03-04 00:00

PIZZA CHLEBA

Křupavý pizza chleba s bylinkami a česnekem.

Ochutnat pizza chleba v restauraci, upečený v krásné, klenuté peci na dřevo, je zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Je to výborná příloha k zeleninovým salátům, rajčatové salse, jogurtovému dresinku, ...


2018-01-25 00:00

JARNÍ ZELENINOVÉ ZÁVITKY

Smažené jarní závitky se zeleninou a houbami shitake.

 

Jedno z nejoblíbenějších vietnamských pokrmů jsou bezpochyby závitky. Dají se připravovat na mnoho způsobů – vegetariánské, masové, s různými druhy zeleniny i hub. Tento recept je náš ...


2017-09-05 00:00

MASOVÉ KOLÁČKY S PINIOVÝMI OŘÍŠKY

Kynuté koláčky s masovou náplní a piniemi.

Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, ...


2017-08-22 00:00

BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM

Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.

Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i ...


2017-07-03 00:00

PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY

Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.

Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...


2017-04-10 00:00

RAJČATOVÁ SALSA

Osvěžující salát z rajčat s bazalkou a olivovým olejem.

Salsa je jeden z mnoha pokladů italské kuchyně. Zároveň jeden z dalších důkazů, že v jednoduchosti je nejen krása, ale velice často i výborná chuť. Salsu můžete ...


Facebook
Zpětné odkazy