2021-07-01 00:00
BEZLEPKOVÉ | BYLINKY | HLAVNÍ CHOD | PŘEDKRMY | SALÁTY | STUDENÁ KUCHYNĚ | STŘEDOMOŘÍ | VEGETARIÁNSKÉ
2021-06-24 00:00
BAZALKOVÉ PESTO S KEŠU OŘÍŠKY
Aromatické bazalkové pesto na tousty, těstoviny nebo jako nevšední dárek.
Příprava pesta není vůbec složitá a jeho nezaměnitelné aroma Vám poskytne nezapomenutelný gurmánský zážitek. Dá se uchovávat v lednici i několik týdnů, když jeho povrch budete udržovat pod vrstvičkou olivového oleje. ...2021-06-10 00:00
PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY
PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY
Hermelín je sám o sobě výborný na pečivu nebo nakrájený k vínu, ale dá se s ním kouzlit i jinak. Když k němu přidáte dobré koření, kousek másla nebo žampión, můžete mu dodat jiný rozměr. Pečený hermelín se ...2021-05-13 00:00
ZAPÉKANÉ PAPRIKY SE SÝREM
Výborný netradiční předkrm nebo lehká večeře pro milovníky zeleniny a rychlého vaření.
Když jsem u kamarádky poprvé dostala na talíř zelené papriky zapečené s balkánským sýrem, velice mi zachutnaly. Doma jsme recept vylepšili o mozzarellu a výborné italské bylinky z naší nabídky koření. Recept ...2021-04-15 00:00
PITA CHLEBA
Orientální pečivo z kynutého těsta, předkrm i příloha.
Pita chleba je nedílnou součástí mnoha receptů orientální kuchyně. Při pečení se tajemně nafoukne a dutina v něm zůstane i po vyndání z trouby. Po vychladnutí stačí uříznout kousek okraje a chleba můžete naplnit ...2021-04-01 00:00
HUMMUS
Cizrnová pomazánka se sezamovou pastou tahini a limetkou.
Název pokrmu jasně vypovídá o povyražení, které do gastronomie, a nejen tam, dokáže vnést babylonské zmatení jazyků. Co je v jedné řeči lahodné jídlo, v jiné zavání nevábně. A toto je právě ten případ. Ochutnejte ...2021-03-04 00:00
PIZZA CHLEBA
Křupavý pizza chleba s bylinkami a česnekem.
Ochutnat pizza chleba v restauraci, upečený v krásné, klenuté peci na dřevo, je zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Je to výborná příloha k zeleninovým salátům, rajčatové salse, jogurtovému dresinku, ...2018-01-25 00:00
JARNÍ ZELENINOVÉ ZÁVITKY
Smažené jarní závitky se zeleninou a houbami shitake.
Jedno z nejoblíbenějších vietnamských pokrmů jsou bezpochyby závitky. Dají se připravovat na mnoho způsobů – vegetariánské, masové, s různými druhy zeleniny i hub. Tento recept je náš ...2017-09-05 00:00
MASOVÉ KOLÁČKY S PINIOVÝMI OŘÍŠKY
Kynuté koláčky s masovou náplní a piniemi.
Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, kterou si při tom ...2017-08-22 00:00
BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM
Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.
Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i ...2017-07-03 00:00
PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY
Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.
Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...2017-04-10 00:00