ZELENINOVÉ RECEPTY - lilek, řapíkatý celer, mrkev, pórek, petržel, saláty, vařená zelenina


Recepty na zeleninové pokrmy s použitím tradiční i méně známé zeleniny...


Kategorie: RECEPTY > PODLE SUROVIN > ZELENINA


seřadit         
2018-02-04 00:00

MUSAKA

Zapékané mleté maso s lilkem a rajčaty.

Musaka je jedno z nejznámějších pokrmů Blízkého východu, které zdomácnělo i ve Středomoří a výborně zpestří i náš středoevropský jídelníček. Jedná se o velice syté jídlo a rozhodně poslouží ...


2018-01-25 00:00

JARNÍ ZELENINOVÉ ZÁVITKY

Smažené jarní závitky se zeleninou a houbami shitake.

 

Jedno z nejoblíbenějších vietnamských pokrmů jsou bezpochyby závitky. Dají se připravovat na mnoho způsobů – vegetariánské, masové, s různými druhy zeleniny i hub. Tento recept je náš ...


2017-12-05 00:00

MINESTRONE

Italská zeleninová polévka.

Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým ...


2017-11-23 00:00

ZELNÝ SALÁT S MRKVÍ

Salát z hlávkového zelí a mrkve.

Tento jednoduchý salát poslouží jako výborná příloha k masitým pokrmům, nebo s pečivem coby samostatný chod ke svačině či lehké večeři.

 

příprava 15 ...


2017-10-02 00:00

LILKOVÉ KARI

Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.

Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého ...


2017-08-22 00:00

BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM

Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.

Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i ...


2017-06-17 00:00

BRUSCHETTA AL POMODORO

Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.

Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na ...


2017-04-10 00:00

RAJČATOVÁ SALSA

Osvěžující salát z rajčat s bazalkou a olivovým olejem.

Salsa je jeden z mnoha pokladů italské kuchyně. Zároveň jeden z dalších důkazů, že v jednoduchosti je nejen krása, ale velice často i výborná chuť. Salsu můžete ...


2017-01-21 00:00

CAESAR SALÁT S DRŮBEŽÍM MASEM

Římský salát s jedinečným dresinkem, krutony a kuřecími prsíčky.

Poprvé jsem se se salátem Caesar setkala v nejmenovaném fastfoodovém řetězci. Byla to totiž jediná přijatelná varianta oběda v hamburgerové lavině. Nebylo to vůbec špatné, ale po přečtení složení na ...