STŘEDOMOŘSKÉ RECEPTY


Pokrmy z oblasti Středomoří...


Kategorie: RECEPTY > PODLE PŮVODU > STŘEDOMOŘÍ


seřadit         
2018-04-17 11:14

PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY

Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.

Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...


2018-02-04 00:00

MUSAKA

Zapékané mleté maso s lilkem a rajčaty.

Musaka je jedno z nejznámějších pokrmů Blízkého východu, které zdomácnělo i ve Středomoří a výborně zpestří i náš středoevropský jídelníček. Jedná se o velice syté jídlo a rozhodně poslouží ...


2017-12-05 00:00

MINESTRONE

Italská zeleninová polévka.

Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým ...


2017-09-05 00:00

MASOVÉ KOLÁČKY S PINIOVÝMI OŘÍŠKY

Kynuté koláčky s masovou náplní a piniemi.

Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, ...


2017-08-22 00:00

BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM

Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.

Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i ...


2017-07-03 00:00

PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY

Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.

Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...


2017-06-17 00:00

BRUSCHETTA AL POMODORO

Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.

Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na ...


2017-04-10 00:00

RAJČATOVÁ SALSA

Osvěžující salát z rajčat s bazalkou a olivovým olejem.

Salsa je jeden z mnoha pokladů italské kuchyně. Zároveň jeden z dalších důkazů, že v jednoduchosti je nejen krása, ale velice často i výborná chuť. Salsu můžete ...


2017-03-04 00:00

ŠPAGETY CARBONARA

Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.

Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li ...


2017-01-21 00:00

CAESAR SALÁT S DRŮBEŽÍM MASEM

Římský salát s jedinečným dresinkem, krutony a kuřecími prsíčky.

Poprvé jsem se se salátem Caesar setkala v nejmenovaném fastfoodovém řetězci. Byla to totiž jediná přijatelná varianta oběda v hamburgerové lavině. Nebylo to vůbec špatné, ale po přečtení složení na ...