STŘEDOMOŘSKÉ RECEPTY


Pokrmy z oblasti Středomoří...


Kategorie: RECEPTY > PODLE PŮVODU > STŘEDOMOŘÍ


seřadit         
2021-07-01 00:00

BRUSCHETTA AL POMODORO

Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.

Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na ...

2021-06-10 00:00

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY

PEČENÝ HERMELÍN SE ŽAMPIÓNY

Hermelín je sám o sobě výborný na pečivu nebo nakrájený k vínu, ale dá se s ním kouzlit i jinak. Když k němu přidáte dobré koření, kousek másla nebo žampión, můžete mu dodat jiný rozměr. Pečený hermelín se ...

2021-03-18 00:00

ŘECKÝ SALÁT

Tradiční svěží salát s olivami.

Řecký salát je jeden z mnoha pokrmů mezinárodní kuchyně, který se bezpečně zabydlel i v české kotlině. Nechybí na jídelním lístku většiny restaurací a věřím, že i v mnoha domácnostech si našel své místo na ...

2021-03-04 00:00

PIZZA CHLEBA

Křupavý pizza chleba s bylinkami a česnekem.

Ochutnat pizza chleba v restauraci, upečený v krásné, klenuté peci na dřevo, je zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Je to výborná příloha k zeleninovým salátům, rajčatové salse, jogurtovému dresinku, ...

2018-04-17 11:14

PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY

Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.

Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...

2018-02-04 00:00

MUSAKA

Zapékané mleté maso s lilkem a rajčaty.

Musaka je jedno z nejznámějších pokrmů Blízkého východu, které zdomácnělo i ve Středomoří a výborně zpestří i náš středoevropský jídelníček. Jedná se o velice syté jídlo a rozhodně poslouží jako výborný hlavní ...

2017-12-05 00:00

MINESTRONE

Italská zeleninová polévka.

Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým zázrakem je i tradiční ...

2017-07-03 00:00

PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY

Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.

Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...

2017-03-04 00:00

ŠPAGETY CARBONARA

Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.

Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li tak ...