Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne | ||||
01 | 01 | 02 | 03 | 04 | ||||||
02 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | |||
03 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
04 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
05 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
ŘECKÝ SALÁT
Tradiční svěží salát s olivami.
Řecký salát je jeden z mnoha pokrmů mezinárodní kuchyně, který se bezpečně zabydlel i v české kotlině. Nechybí na jídelním lístku většiny restaurací a věřím, že i v mnoha domácnostech si našel své místo ...
PIZZA CHLEBA
Křupavý pizza chleba s bylinkami a česnekem.
Ochutnat pizza chleba v restauraci, upečený v krásné, klenuté peci na dřevo, je zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Je to výborná příloha k zeleninovým salátům, rajčatové salse, jogurtovému dresinku, ...
PIZZA SE ŠUNKOU A SÝREM
Klasická pizza se salsovým základem, šunkou a sýrem.
Šunkovou pizzu bezesporu není třeba představovat. Pizza v italské pizzerii, připravená mistrem kuchařského řemesla, je jistě chuťový zážitek, ale ta domácí s sebou přináší mnoho nečekaných ...
PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY
Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.
Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...
MUSAKA
Zapékané mleté maso s lilkem a rajčaty.
Musaka je jedno z nejznámějších pokrmů Blízkého východu, které zdomácnělo i ve Středomoří a výborně zpestří i náš středoevropský jídelníček. Jedná se o velice syté jídlo a rozhodně poslouží ...
MINESTRONE
Italská zeleninová polévka.
Kouzlo italské kuchyně je jistě v její „jednoduchosti“ chutí. Z prvotřídních surovin, které nekomplikovaně kombinuje i dochucuje, umí vykouzlit hotové chuťové zázraky. Jedním takovým ...
MASOVÉ KOLÁČKY S PINIOVÝMI OŘÍŠKY
Kynuté koláčky s masovou náplní a piniemi.
Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, ...
BRUSCHETTA S LILKOVÝM SALÁTEM
Tousty se salátem z lilku a rajčat, kořeněném směsí na bylinkové máslo.
Kořenící směs na bylinkové máslo má nepřeberné množství použití. Zapracovaná do másla vytvoří na pečených toustech (bruschette) voňavou krustičku – prostě k nakousnutí. Hodí se do zapékaných brambor, polévek i ...
PEČENÉ MASOVÉ KULIČKY
Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.
Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...
BRUSCHETTA AL POMODORO
Lahodný italský předkrm z bílého chleba a rajčat s italskými bylinkami.
Bruschetta je jeden z italských pokrmů, u kterého se fantazii skutečně meze nekladou. Základní recept je opečený bílý chléb, potřený česnekem a pokapaný olivovým olejem. Čím si ho dochutíte nahoře, to už je jen na ...
RAJČATOVÁ SALSA
Osvěžující salát z rajčat s bazalkou a olivovým olejem.
Salsa je jeden z mnoha pokladů italské kuchyně. Zároveň jeden z dalších důkazů, že v jednoduchosti je nejen krása, ale velice často i výborná chuť. Salsu můžete ...
ŠPAGETY CARBONARA
Jedinečné špagety se slaninou a smetanou.
Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li ...
CAESAR SALÁT S DRŮBEŽÍM MASEM
Římský salát s jedinečným dresinkem, krutony a kuřecími prsíčky.
Poprvé jsem se se salátem Caesar setkala v nejmenovaném fastfoodovém řetězci. Byla to totiž jediná přijatelná varianta oběda v hamburgerové lavině. Nebylo to vůbec špatné, ale po přečtení složení na ...