Aromatické bazalkové pesto na tousty, těstoviny nebo jako nevšední dárek.
Příprava pesta není vůbec složitá a jeho nezaměnitelné aroma Vám poskytne nezapomenutelný gurmánský zážitek. Dá se uchovávat v lednici i několik týdnů, když jeho povrch budete udržovat pod vrstvičkou olivového oleje. ...
Libanonská specialita - pečené maso v pita chlebu.
Má první návštěva Skandinávie přinesla, mimo mnoha jiných objevů, i povědomí o lahůdce s názvem Shawarma. Byl to jeden z nejběžnějších produktů pouličního fastfoodu – nakrájené, grilované hovězí maso (v ...
Výborný netradiční předkrm nebo lehká večeře pro milovníky zeleniny a rychlého vaření.
Když jsem u kamarádky poprvé dostala na talíř zelené papriky zapečené s balkánským sýrem, velice mi zachutnaly. Doma jsme recept vylepšili o mozzarellu a výborné italské bylinky z naší nabídky koření. Recept ...
Máte rádi méně používanou zeleninu řapíkatý celer a nevíte, jak ho v kuchyni využít? Tento tradiční perský recept právě tuto surovinu využívá v hojné míře. Řapíkatý celer je chuťově výrazná a zdraví velice ...
Orientální pečivo z kynutého těsta, předkrm i příloha.
Pita chleba je nedílnou součástí mnoha receptů orientální kuchyně. Při pečení se tajemně nafoukne a dutina v něm zůstane i po vyndání z trouby. Po vychladnutí stačí uříznout kousek okraje a chleba můžete naplnit ...
Ochutnat pizza chleba v restauraci, upečený v krásné, klenuté peci na dřevo, je zážitek, kterému se hned tak něco nevyrovná. Je to výborná příloha k zeleninovým salátům, rajčatové salse, jogurtovému dresinku, ...
Klasická pizza se salsovým základem, šunkou a sýrem.
Šunkovou pizzu bezesporu není třeba představovat. Pizza v italské pizzerii, připravená mistrem kuchařského řemesla, je jistě chuťový zážitek, ale ta domácí s sebou přináší mnoho nečekaných půvabů. ...
Španělská specialita z rýže, zeleniny a mořských plodů.
Paella se v mém životě poprvé objevila spolu s mým mužem (ostatně jako mnoho dalších pokrmů). Už její vůně, plná sytého aroma rýže a šafránu, je něco nového a bezesporu příjemného. O chuťovém zážitku ...
Musaka je jedno z nejznámějších pokrmů Blízkého východu, které zdomácnělo i ve Středomoří a výborně zpestří i náš středoevropský jídelníček. Jedná se o velice syté jídlo a rozhodně poslouží jako výborný hlavní ...
Originální zeleninový pokrm z lilku, s kari kořením.
Jsou prázdniny, děti jsou na týden pryč a vy zůstanete doma sami. Vařit pro dva je neštěstí a tak člověk pátrá, jak si vše co nejvíc usnadnit. Přesně tak vznikl následující recept – rychlý, jednoduchý, bez velkého ...
Když jsem poprvé zkoušela vařit masové koláčky z křehkého máslového těsta, nadchla mě snadná příprava těsta a jeho příjemná konzistence. Krásně se s ním pracuje a to nemluvím o hromadě legrace, kterou si při tom ...
Masové kuličky z mletého hovězího nebo skopového masa.
Dozlatova propečené masové kuličky z hovězího nebo skopového masa určitě využijete jako zajímavý a nevšední předkrm pro pozvané hosty. Dají se podávat s pečivem nebo zeleninovou přílohou a jogurtovým dipem. ...
Tato tradiční mexická specialita je to pravé pro chladné zimní večery. Miska plná voňavých fazolek, masa a zeleniny příjemně prohřeje Vaše zkřehlé tělíčko a nepřehlédnutelné aroma, které pokrmu dodá naše stejnojmenná ...
Tento recept je poměrně nenáročný na přípravu a hlavně neskutečně rychlý. Zvládnete ho připravit v podstatě za dobu, kterou potřebují špagety ke svému uvaření do konzistence „al dente“, tedy na skus, nebo-li tak ...
„Podobně jako u mnoha slavných jídel i u boeuf bourguignon existuje celá řada různých receptů, z nichž většina vede k takřka shodnému výsledku. Při dodržení správného postupu a správném dochucení si připravíte ...
Římský salát s jedinečným dresinkem, krutony a kuřecími prsíčky.
Poprvé jsem se se salátem Caesar setkala v nejmenovaném fastfoodovém řetězci. Byla to totiž jediná přijatelná varianta oběda v hamburgerové lavině. Nebylo to vůbec špatné, ale po přečtení složení na ...