• Přihlásit
  • Registrovat
Přihlásit  |  Registrovat
0 ks, 0
CZK
Menu
  • KARAVANA
  • KONTAKT
  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
Facebook Instagram
E-shop
Menu E-shop
  • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • SMĚSI KOŘENÍ
  • ORIENTÁLNÍ A EXOTICKÁ KOŘENÍ
  • KOŘENÍ DO ČAJE A KÁVY
  • VĚTŠÍ BALENÍ KOŘENÍ
    • SMĚSI KOŘENÍ
    • JEDNODRUHOVÁ KOŘENÍ
  • KNIHY
Blog
Menu Blog
  • RECEPTY
    • PŘEDKRMY
    • POLÉVKY
    • HLAVNÍ CHOD
    • SALÁTY
    • DEZERTY
    • NÁPOJE
    • PODLE PŮVODU
      • ORIENT
      • MEXIKO
      • STŘEDOMOŘÍ
      • FRANCIE
      • STŘEDNÍ EVROPA
      • ASIE
    • PODLE SUROVIN
      • VEGETARIÁNSKÉ
      • BEZLEPKOVÉ
      • MASO
      • MOŘSKÉ PLODY
      • ZELENINA
      • OVOCE
      • RÝŽE
      • TĚSTOVINY
      • MOUKA
      • LUŠTĚNINY
      • OŘECHY A SEMENA
      • SÝRY
      • MLÉKO
      • UZENINY
      • BYLINKY
      • HOUBY
    • PODLE ÚPRAVY
      • VAŘENÉ
      • PEČENÉ
      • GRILOVANÉ
      • SMAŽENÉ - RESTOVANÉ
      • STUDENÁ KUCHYNĚ
  • ČLÁNKY


Kategorie: SALÁTY | STUDENÁ KUCHYNĚ | STŘEDOMOŘÍ | SÝRY | ZELENINA

2021-03-18 00:00

ŘECKÝ SALÁT

Tradiční svěží salát s olivami.


Řecký salát je jeden z mnoha pokrmů mezinárodní kuchyně, který se bezpečně zabydlel i v české kotlině. Nechybí na jídelním lístku většiny restaurací a věřím, že i v mnoha domácnostech si našel své místo na prostřeném stole. Pokud použijete kvalitní zeleninu, zažijete opět onen zázrak Středomoří a sice – chuťový skvost stvořený z jednoduchých a běžně používaných surovin. Potřebujete letní osvěžení nebo zimní dávku vitamínů? V obou případech je řecký salát zaručeně správná volba.

 

 

příprava 15 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

4 středně velká rajčata

1 salátová okurka

1 červená paprika

1 středně velká červená cibule

100 g černých oliv bez pecky

100 ml extra virgin olivového oleje

150 g feta sýra

2 lžičky oregana

červený vinný ocet

sůl

 

postup

 

- cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a ostatní zeleninu na větší kostky, sýr na malé kostičky

- zeleninu smícháme s cibulí a olejem, jednotlivé porce rozdělíme do misek, povrch poklademe sýrem a olivami

- podáváme s bílým pečivem nebo pizza chlebem a k dochucení servírujeme sůl a vinný ocet

 

naše tipy

 

Pokud si budete salát chystat s časovým předstihem, cibuli vmíchejte až před podáváním. Lépe vynikne chuť ostatní zeleniny a cibule neztratí na kvalitě.


ŘECKÝ SALÁT-998
ŘECKÝ SALÁT-998

Navštivte také
ATALIÉR SKLA - Kamila Parsi
 
© 2012 - 2023 Obrworks      webdesign Weby Meloun