2021-03-18 00:00

ŘECKÝ SALÁT

Tradiční svěží salát s olivami.


Řecký salát je jeden z mnoha pokrmů mezinárodní kuchyně, který se bezpečně zabydlel i v české kotlině. Nechybí na jídelním lístku většiny restaurací a věřím, že i v mnoha domácnostech si našel své místo na prostřeném stole. Pokud použijete kvalitní zeleninu, zažijete opět onen zázrak Středomoří a sice – chuťový skvost stvořený z jednoduchých a běžně používaných surovin. Potřebujete letní osvěžení nebo zimní dávku vitamínů? V obou případech je řecký salát zaručeně správná volba.

 

 

příprava 15 min.

pro 4 osoby

 

suroviny

 

4 středně velká rajčata

1 salátová okurka

1 červená paprika

1 středně velká červená cibule

100 g černých oliv bez pecky

100 ml extra virgin olivového oleje

150 g feta sýra

2 lžičky oregana

červený vinný ocet

sůl

 

postup

 

- cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a ostatní zeleninu na větší kostky, sýr na malé kostičky

- zeleninu smícháme s cibulí a olejem, jednotlivé porce rozdělíme do misek, povrch poklademe sýrem a olivami

- podáváme s bílým pečivem nebo pizza chlebem a k dochucení servírujeme sůl a vinný ocet

 

naše tipy

 

Pokud si budete salát chystat s časovým předstihem, cibuli vmíchejte až před podáváním. Lépe vynikne chuť ostatní zeleniny a cibule neztratí na kvalitě.



Facebook
Zpětné odkazy